Welkom bij Eurobitume

“Eurobitume is de spreekbuis van de Europese bitumensector ter bevordering van het gebruik van bitumen in wegen, industriële toepassingen en constructies op een efficiënte, effectieve en veilige manier.”

Eén stem voor de industrie

Welkom bij Eurobitume, de Europese Associatie voor Producenten van Bitumen. Wij zijn de spreekbuis van de bitumensector in Europa. En vanaf nu zijn we niet alleen actief op Europees niveau, maar ook op lokaal niveau. Na een succesvolle herstructurering hebben de nationale bitumenassociaties in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk hun krachten gebundeld met Eurobitume in Brussel om gezamenlijk lokale en internationale initiatieven te ontwikkelen onder één vlag. Deze enorme stap voorwaarts voor de sector stelt ons in staat om direct en krachtig te communiceren met alle spelers in de bitumen-industrie en daarbuiten.

Onze activiteiten omvatten onder meer:

  • Beleidsmakers en het algemene publiek meer bewust maken van de voordelen van bitumen.

  • Samenwerken met de industrie en regelgevende instanties om de ontwikkeling van specificaties en testmethoden voor bitumen te bevorderen.

  • Het bevorderen van langetermijnplanning, beheer van wegen en gestructureerde onderhoudsprogramma’s voor de bestaande infrastructuur.

  • Samenwerken met onze leden in heel Europa om de ontwikkeling van de bitumen-industrie te bevorderen.

Kom meer te weten...

Nieuws

Nieuwsbrief!

We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Lid worden!

Word lid van ons netwerk.

Feature

Global Competitive Index

Only one European country among top five in the category „road quality“.

Read more

"…the most expensive strategy is to wait until road wear and tear makes action unavoidable."

Ulrich Klaus Becker,
Vice-President ADAC, Munich


Connecting Europe

Sector

De bitumensector in Europa

De bitumensector speelt een belangrijke rol in de Europese economie. De leden van Eurobitume zijn verantwoordelijk voor meer dan 80% van de bitumenverkoop in Europa. Lees meer

Van de 115 olieraffinaderijen in Europa (EU 28) produceren er ongeveer 74 bitumen.

Voordelen

De Asphalt Advantages Campagne

Heeft u ooit bewust stilgestaan bij asfalt? Onze Europese Asphalt Advantages campagne plaatst asfalt centraal met als doel mensen te wijzen op de vele voordelen die het biedt – voor wegenbouw, bouwprojecten en nog veel meer.

Lees meer

Eurobitume sponsors

Toepassingen

Even fascinerend als veelzijdig

Bitumen is een ongekroonde koning van onze moderne wereld. Een cruciale component in het asfalt dat we gebruiken voor de aanleg van onze wegen; bitumen zorgt ervoor dat wegen in onze steden intact blijven en het verbindt steden en landen met elkaar over enorme afstanden. Het is essentieel voor privé en zakelijke reizen, toerisme en logistiek. Naast de toepassing in wegenbouw speelt bitumen ook een onmisbare rol in talloze bouw- en infrastructurele projecten, zowel groot als klein. Lees meer

Meer toepassingen

Mobiliteit
Bouw
Industrie

Gezondheid & Veiligheid

De hoogste Gezondheids- en Veiligheidsstandaarden

Bij omgevingstemperatuur is de emissie van bitumen minimaal. Door de fysische eigenschappen van bitumen moet het echter over het algemeen worden gehanteerd en toegepast op hogere temperaturen. Onder deze omstandigheden kan bitumen emissies uitstoten. Eurobitume hecht zeer veel waarde aan het minimaliseren van de beroepsmatige blootstelling van werknemers aan bitumen-emissies.
Lees meer